ANPCDEFP va organiza în ţară, în baza planificării realizate pentru toamna anului 2018 – primăvara 2019 (AICI poți consulta planificarea), ateliere de scriere a proiectelor Erasmus+ oferind în acest fel o şansă în plus organizaţiilor şi instituţiilor eligibile să depună proiecte în cadrul programului Erasmus+.

Organizaţia/instituţia ta este interesată să se implice în proiecte de mobilitate sau cooperare internaţională?

Dacă răspunsul este da, ai acum posibilitatea de a găzdui la tine în localitate un atelier de scriere de proiecte, în funcţie de planificarea facută de către ANPCDEFP și domeniul tău de interes (educaţie şcolară, formare profesională – VET, tineret, educația adulților).

Planificarea atelierelor de scriere a fost realizată de către ANPCDEFP, ținând cont de:

Numărul de proiecte depuse/euroregiune și județe
Numărul de proiecte aprobate/euroregiune și județe
Termenele limită pentru depunerea de proiecte aferente fiecărui domeniu.

Județele care nu se regăsesc în planificare nu reprezintă o prioritate în acest moment pentru programul Erasmus+. Eventuale solicitări de găzduire de ateliere în aceste județe care nu au prioritate, vor fi analizate separat și, în funcție de fondurile rămase, perioada de desfășurare solicitată și alte justificări suplimentare, vor putea fi aprobate sau nu.
Termen limită pentru a-ţi exprima interesul de organizare: 30 iulie 2018
Detalii despre ateliere

Perioada efectivă de desfăşurare a atelierelor: septembrie 2018-martie 2019

Atelierele durează 3 zile şi sunt ateliere de scriere a proiectelor Erasmus+ dedicate fiecărui domeniu (educație școlară, formare profesională, educația adulților, tineret) și fiecărei din cele 3 acțiuni ale programului Erasmus+: proiecte de mobilități (KA1), proiecte de parteneriat strategic (KA2). Numărul maxim de participanţi la atelier: 25.

Pe lîngă atelierele propuse în planificare, vor exista și alte tipuri de ateliere de formare, în regim rezidențial (organizate direct de către ANPCDEFP) cum ar fi:

Ateliere de mobilități, domeniul școlar, tineret, educația adulților; ateliere de dialog structurat; ateliere de parteneriate strategic, domeniul VET, învățământ universitar; ateliere de diseminare și exploatare rezultate pentru proiectele aprobate și altele.
Cum contribui tu?

Pui la dispoziţia participanţilor o sală de curs (cu o capacitate de 20-30 de locuri, aşezare U-shape) pe toată durata atelierului.
Cum contribuie ANPCDEFP?

ANPCDEFP pune la dispoziţie formatori profesionişti din reţeaua naţională de formatori Erasmus+ pe toată durata unui atelier, precum şi designul de curs.

ANPCDEFP îţi oferă 2 locuri (în baza înscrierii online la atelier) la atelierul pe care doreşti să-l găzduieşti.
Detalii despre posibilitatea de a găzdui un atelier

Aşadar, dacă doreşti să găzduieşti un atelier de scriere a proiectelor Erasmus+, te rugăm să completezi formularul care se găseşte AICI. Termenul limită de înscriere pentru a găzdui un atelier de scriere este 30 iulie 2018.

În acest formular este necesar să ne dai detalii despre care dintre atelierele din planificarea noastră vrei să îl găzduiești, persoana de contact, organizaţia/instituţia reprezentată, dacă dispuneţi de o sală potrivită* pentru a desfăşura în bune condiţii atelierul. Facultativ, veţi menţiona dacă aveţi posibilitatea de a oferi/facilita cazarea şi masa formatorilor şi/sau participanţilor şi în ce condiţii.

*O sală potrivită înseamnă: un spaţiu de minim 50 mp, cu aşezare flexibilă a scaunelor, cu cel puţin 2 mese disponibile, suport de flipchart, lumină naturală.

Dacă există nelămuriri sau doriţi informaţii suplimentare, puteţi să ne scrieţi la: cornel.stinga@anpcdefp.ro
Telefon: 021.201.07.65


sursa: https://www.erasmusplus.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *